Vinprovning 2003


Under året har vi genomfört fyra provningar.
Vid varje tillfälle har vi 4 viner, som var och en betygsätter med avseende på lukt och smak på en betygsskala graderad från 1 till 5. Högsta möjliga poäng, som en person kan ge ett vin är således 10 poäng (både lukt och smak=5).
Därmed blir den högsta möjliga poängen som en röstare kan avge under en omgång 40 poäng och den lägsta möjliga poängen blir på samma sätt 8 poäng (om alla 4 vinerna bara får 1 i lukt och 1 i smak).

Med detta som utgångspunkt, kan vi konstatera att:
Årets mest nöjda vinprovare, dvs den som på årets provningar har utdelat högst genomsnittspoäng är Margareta, som i genomsnitt har delat ut 28,0 poäng och som dessutom deltagit i årets alla fyra provningar. Om man räknar om genomsnittspoängen, som ju avser 8 omdömen (4x2st) till ett enskilt genomsnittsomdöme, så blir det= 3,5.

Årets njuggaste vinprovare är Krister, som på de tre vinprovningar han deltagit i, har en snittpoäng på 19,67 som omräknat till ett enda genomsnittsomdöme blir 2,46.

Om man istället för genomsnittsuppgifter tittar på varje enskild omgång, går det lätt att utse Årets huggorm, som utan tvekan blir Thomas, som vid årets sista provning utdelade 4st 1:or, 3st 2:or och 1st 3:a dvs totalt 13 poäng.

Skivprovningar

Totalt under åren har vi haft sammanlagt 17 skivprovningar, varav enbart två under 2003.

De mesta skivprovarna är Stig och Iréne, som har deltagit vid 16 tillfällen vardera och
Bettan, Thomas och Lennart har varit med vid 15 tillfällen.

Om man ser till antal spelade låtar, så leder Iréne med totalt 98 låtar.

Om man tittar på vilka artister vi har spelat, så leder Lundell på 15st, följd av Totta Näslund med 12 och därefter EmmyLou Harris, Paul Simon o Neil Young på vardera 11st. Därtill finns 4 låtar med Simon & Garfunkle, vilket gör att Paul Simon har 15 (dvs delad 1:a m Lundell).

Det finns fler sådana kombinationer: Dire Straits förekommer 9 gånger och Knopfler 8 gånger (totalt 17), varav Bengt ensam står för 10 st.

Det finns även andra intressanta enmansinsatser lite längre ner på listan. Det finns t.ex ett antal artister som förekommit sex gånger vardera, nämligen följande: Michael learns to rock som är familjen Gustavssons favoriter, Hooters där Bengt står för fem av spelningarna. Bland övriga sexor finns Dan Hylander, Sophie Zelmani, Corrs, Bryan Adams, Jackson Brown, R.E.M, Joan Baez, Eagles, Tom Petty, Beatles, som alla har spelats av flera olika personer, men också Greatful Dead, som fått alla sina sex spelningar från Tomas liksom Beauty. Gissa vem? (Möller). Skivklubbens envisaste PR-insats står Rikard för. Han har visserligen inte varit med från början och har därför bara har spelat totalt 35 låtar, men av dessa har det blivit Lucinda Williams vid sex tillfällen!